Відбулась лекція на тему «Основи цифрової доступності» від експертів компанії @ЕРАМ Ukraine

Доступ до інформації є базовою потребою і правом усіх людей, водночас інвалідність чи тимчасова непрацездатність не мають ставати цьому на заваді в сучасній Україні. Тому сьогодні в нашому університеті відбулась лекція на тему «Основи цифрової доступності» від експертів компанії @ЕРАМ Ukraine.

🎯 Мета ініціативи — познайомити майбутніх айтівців з поняттям цифрової доступності рішень, методами тестування та оцінити важливість її впровадження для суспільства та бізнесу ще на етапі навчання. Крім ознайомлення з кращими практиками та міжнародними стандартами вебдоступності, студенти змогли протестувати на зручність звичні їм сервіси.

Під час лекції спікери розказали, як можна усунути бар’єри в отриманні інформації, зокрема:
❔ Яким має бути цифрове рішення, щоб бути зручним для всіх;
❔ Що треба врахувати розробникам ще на початку роботи, щоб зробити навігацію зручною;
❔ Як забезпечити взаємодію користувача із сайтом незалежно від формату пристрою;
❔ Як працює спеціальне програмне забезпечення, за допомогою якого люди з інвалідністю можуть отримувати інформацію в мережі.

«Основи цифрової доступності» є продовженням соціальних ініціатив EPAM, покликаних знижувати бар’єри у доступі до якісної освіти серед дорослих та молоді. Експерти @EPAM Campus проводять такі зустрічі в університетах Дніпра, Києва, Львова, а також планують додаткову онлайн-лекцію.

Прокоментуйте цю новину першим

Залиште свій коментар

Вашу E-Mail адресу не буде опубліковано


*