Міжнародний конкурс студентських наукових робіт “Black Sea Science 2024”

Розпочався прийом заявок на участь у Міжнародному конкурсі студентських наукових робіт Black Sea Science 2024 у номінації “Інформаційні технології, автоматизація та робототехніка”. Номінація охоплює безліч напрямів, поєднаних сучасним терміном “Індустрія 4.0”.

Конкурс проводиться Одеським національним технологічним університетом (ОНТУ, Україна) під егідою Міністерства освіти і науки України та міжнародної організації Black Sea Universities Network (ВSUN). Незважаючи на військовий стан в Україні, наука не зупиняється, і ухвалено рішення провести такий міжнародний конкурс для підтримки студентських досліджень. Метою конкурсу є розширення міжнародних зв’язків та залучення студентів до співпраці у наукових дослідженнях. Участь у конкурсі безкоштовна, мова конкурсу – англійська.

Участь у конкурсі дистанційна, двоетапна. На першому етапі, щоб взяти участь у Black Sea Science 2024, студенти повинні підготувати та надіслати на адресу організаторів роботу англійською мовою (не більше 15 сторінок) до 1 лютого 2024 року. Після незалежного рецензування учасники, які набрали більше балів, захищають свої роботи дистанційно за допомогою сучасних програм для телеконференцій (наприклад, ZOOM).

Конкурс проводиться всьоме, його географія, незважаючи на назву Black Sea, досить велика, торік у ньому взяли участь 363 студентських робіт із 40 університетів таких країн, як: Німеччина, Канада, США, Коста-Ріка, Бразилія, Індія, Пакистан, Ізраїль, Китай, Туреччина, Македонія, Польща, Словаччина, Грузія, Казахстан, Молдова, Болгарія, Україна. У номінації “Інформаційні технології, автоматизація та робототехніка” у 2023 році змагалися 120 студентських наукових праць, список учасників та переможців у цій номінації можна переглянути тут http://isc.ontu.edu.ua/wp-content/uploads/sites/50/2023/04/2023-2-IT.pdf.

Усі матеріали, які прийдуть та будуть прорецензовані в номінації “Інформаційні технології, автоматизація та робототехніка”, можуть бути видані у збірнику, який вийде до ОНТУ та буде виставлений у репозитарії академії (приклад минулорічної збірки матеріалів https://card-file.ontu.edu.ua/items/c97b4942-7e28-41a4-b43c-2599c4ce867e), найкращі роботи будуть безкоштовно видані в журналі «Automation оf Technological and Business Processes» (Україна, https://atbp.ontu.edu.ua/en/site/page/journal). Усі учасники та керівники проектів отримають сертифікати, переможці – дипломи та цінні призи (надані спонсорами – IT фірмами України). У виданих журнальних статтях студенти та їх керівники виступають рівноправними співавторами. У 2023 році було безкоштовно опубліковано 24 статті, автори яких – учасники конкурсу Black Sea Science 2023 (наприклад, https://journals.ontu.edu.ua/index.php/atbp/article/view/2624). До публікації подаються не лише переможці, а й роботи, які викликали інтерес у редакції журналу.

Додаткові відомості про конкурс – на офіційному сайті http://isc.ontu.edu.ua, вимоги до учасників та робіт – http://isc.ontu.edu.ua/requirements. Мовами конкурсу є англійська та українська, роботи надаються лише англійською мовою (не більше 15 сторінок). Журі конкурсу за напрямом IT представляють вчені-фахівці з різних країн, його склад – http://isc.ontu.edu.ua/jury3.

Для участі у конкурсі необхідно заздалегідь зареєструватися на http://pk.ontu.edu.ua/iscregister/index.php?route=register та до 01.02.2024 надіслати в електронному вигляді (на аркуші реєстрації або за адресою autoblacksea@gmail.com) конкурсну роботу англійською мовою та відомості про авторів (при цьому у відповідь буде надіслано підтвердження про отримання матеріалів).

У разі виникнення питань прохання зв’язуватися з оргкомітетом номінації електронною поштою autoblacksea@gmail.com.

Відгуки про конкурс: http://isc.ontu.edu.ua/reviews/.

Прокоментуйте цю новину першим

Залиште свій коментар

Вашу E-Mail адресу не буде опубліковано


*